Tolwegen in en rond Chicago

Als je in Chicago een camper ophaalt krijg je met tolwegen te maken. Wees voorbereid en lees dit artikel.

Tolwegen in en rond Chicago

Annette S. bracht een nieuwe camper weg en heeft een tip m.b.t. de tolwegen:

We hebben een prima trip gehad met onze nagelnieuwe 19 ft camper van Cruise America. Het ophalen van de camper in Chicago en het inleveren in Los Angeles ging heel vlot en zonder problemen.

We hebben wel een aandachtspunt en een aanbeveling. Het aandachtspunt betreft het Chicago uitrijden. Zo'n beetje alle wegen zijn nu tolwegen. 

Twee jaar geleden passeerden we Chicago onderweg op onze route en hadden we van doen met bemande 'toll plaza's', waar je contant kan betalen per etappe. Daarnaast zijn er express lanes, waar alleen motorvoertuigen met een transponder voor elektronisch betalen mogen rijden, die moet je dus vooral mijden. 

Dit keer bleek dat er nog een derde soort betaalpunten waren, onbemande 'coin toll plazas', waar je met muntgeld moet betalen. En wie heeft dat nu direct na aankomst... Erbij staat een stoplicht dat na betaling op groen springt en een camera voor wanbetalers. 

Gelukkig kon een automobilist ons uiteindelijk melden dat je binnen 7 dagen na de overtreding(en) nog kon betalen. Bij een bemande toll plaza gevraagd om informatie hierover, we kregen een reglement, betaalbonnen en een plattegrond van het tolwegennet mee. Maar dan, het bleek dat het achteraf betalen een hoop rompslomp met zich meebracht, dat heeft ons een paar dagen koppijn bezorgd. 

Gelukkig las ik uiteindelijk het reglement goed door en daar stond een regeltje in dat in het geval van een gehuurde camper het verhuurbedrijf aansprakelijk werd gesteld. Ik heb het noodnummer van Cruise America gebeld hierover en daar was inderdaad de aanslag al binnen. Wat een opluchting, geen actie van ons meer nodig! 

Kwalijk is echter dat ik bij het verhuurbedrijf in Chicago expliciet had nagevraagd hoe het werkte met de express lanes en de toll plazas en of er veranderingen waren die we moesten weten. Ook voor andere Nederlandse camperaars die nog niet eerder in Chicago waren geweest. Er werd hier echter amper op gereageerd. 

In Los Angeles hoorden we bij het verhuurbedrijf dat er hierover al meer klachten waren geweest, dat ze 'Chicago' al diverse mails hadden gestuurd, maar dat dit klaarblijkelijk geen indruk maakte. 

Het lijkt ons heel nuttig om camperaars in ieder geval te melden dat bij 'gemiste' coin toll plazas het verhuurbedrijf de aanslag krijgt. We hoefden trouwens van Cruise America de aanslag niet te betalen, dat was wel weer netjes