Word of the wise

Een nieuwe camper van El Monte wegbrengen is leuk en voordelig, Maar wees voorbereid!

Rob Beuse bracht een El Monte camper van Chicago naar San Francisco en liep tegen een paar zaken aan, die interessant zijn om te weten als u ook plannen hebt voor zo'n reis.

Lees zijn verslag:

We zijn inmiddels terug van onze Amerika-reis en alles is uitstekend verlopen. Het was nog koud en winderig in het midden-westen maar dat heeft het plezier niet beïnvloed. De hotels (met name in San Francisco) zijn aanraders en de RV was zo groot als een stadsbus. Hartelijk dank voor de geboden service!

New Mexico

Ik heb wel een suggestie voor jullie toekomstige klantencontacten en wervingsactiviteiten. Het wegbrengen van een nieuwe RV is namelijk toch wel anders dan er één echt huren.

We hebben ervaren dat zo’n nieuwe RV vrijwel geen kwaliteitscontroles heeft doorlopen. In Amerika is het gebruikelijk dat de dealer een eindcontrole van alle systemen doet. Bij El Monte gaat de RV vanuit de productielijn direct over naar de klant die de RV naar de plaats van bestemming brengt.

KOA Ekhart

Zeker vroeg in het voorjaar, als de RV’s nog in de antivries staan ( 'winterised’ is de term) heb je zelf nogal wat technische vaardigheden nodig om de RV helemaal gebruiksklaar te krijgen (alle kleppen vinden, de pompen en de boiler van water voorzien, het doorspoelmechanisme te vinden etc.) Zonder gereedschap en een beetje technisch gevoel, lukt dat niet. Gelukkig krijg je op kampeerterreinen alle vriendelijk hulp die je nodig hebt, maar dat is niet altijd op het juiste tijdstip. 

Daarnaast is er voor de RV geen standaard productieproces, zoals we dat in Europa kennen. Ze worden door een klein team in de fabriek in elkaar gezet en die teams zoeken hun eigen oplossingen. Geen RV is dus gelijk aan een ander en veel inbouw is niet af of fout gemonteerd. Je vindt overal losse bekabeling, losse schroeven, dingen die op hun kop zijn gemonteerd (douchedeur!, uitrolkast!) en apparaten die niet werken of niet afgesteld zijn (het audiosysteem, de pootjes van het hydraulische 'leveling’-systeem.)

Nu vind ik dat allemaal wel leuk om aan te knutselen, maar ik kan me goed voorstellen dat andere klanten daar in het begin een beetje van in paniek raken. Daarom is het goed om toekomstige klanten van jullie diensten daarvoor te wapenen.

Vertel ze dat ze dit kunnen tegenkomen en dat er altijd hulp geboden wordt op de campings die ze aandoen. Vooral die van KOA. 

Kortom: we hebben genoten. Dank! En tot de volgende keer,

Rob Beuse   

Lake Tahoe

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Vraag hem aan met het aanvraagformulier!

Routevoorstellen nodig?

Klik hier voor een overzicht van verschillende routes!