Juiste camper kiezen

Amerikaanse campers zijn ruim, comfortabel en groot. Maar binnen deze gegevens is er nog wel wat te kiezen. Campers kunnen zijn voorzien van zonneschermen en van slide-outs, de inrichting kan meer of minder luxueus zijn en de afmetingen kunnen verschillen.
Het is belangrijk om de camper te kiezen die geschikt is voor uw reis en uw gezelschap. Het is tenslotte uw vakantieverblijf. 

rv-s

Informatie over campers en motorhomes in Amerika

Een reis met een Amerikaanse motorhome is een waar genoegen. U geniet van de ruimte en het comfort van de camper, dat perfect is afgestemd op de Amerikaanse situatie. Amerikaanse motorhomes beschikken over een dubbeldeurs koelkast, over een magnetron, vaak over een oven en een tv met dvd. Er is altijd een wc en douche en een goed ingerichte keuken. Natuurlijk kun je je camper op de camping aansluiten op de waterleiding, het elektriciteitsnet en het riool. Kabeltelevisie en internet is trouwens ook op vrijwel iedere camping aanwezig.

Camper, motorhome of RV?

In Amerika en Canada noemt men onze camper een motorhome of een RV (=afkorting van Recreational Vehicle). RV is een verzamelnaam voor alle voertuigen met een recreatief doel. Een kleinere RV heet een Camper Van en een grote camper is een motorhome.

floorplan_Class_A

Slide-out
Een Amerikaanse motorhome beschikt vaak over slide-outs. Door een druk op de knop schuift een deel van de zijwand(en) een meter naar buiten (zie afbeeldingen hierboven). Er ontstaat een flinke binnenruimte en dat maakt het verblijf tot een waar genoegen. Je loopt elkaar niet in de weg en er is speelruimte voor de kinderen.

Maar, welke modellen motorhomes zijn te huur en welke past het beste bij uw reisplan? 
Onderstaand vindt u een overzicht van de meest vookomende soorten en modellen

Class A Motorhomes 

Class A motorhome

Dit is de conventionele motorhome. Het zijn de grootste en meest luxueuze campers. Ze zijn zeer geschikt voor een uitgebreide reis. Veel gepensioneerde Amerikanen ruilden hun gewone huis in voor een semi-permanent verblijf in een motorhome. De Class A is favoriet vanwege de ruimte, de voorzieningen en het comfort. In hun huis op wielen vertoeven ze altijd in het ideale klimaat. Aan boord vindt u alle voorzieningen om de reis en het verblijf prettig te maken.
(zie bovenstaandestaande foto)

Capaciteit: 2-6 personen
Lengte: 8-13 meter

Class C motorhomes

Class C motorhome

Dit is de populairste camper / motorhome voor de verhuur in de VS en Canada. Ze zijn wat kleiner en eenvoudiger dan een Class A en zijn herkenbaar aan de alkoof boven de cabine. Een Class C kan behoorlijke afmetingen hebben. De cabine is verbonden met woongedeelte. Aan boord vind je een keuken, badkamer en vaak een slaapkamer. De grotere en luxere uitvoeringen beschikken over een (of 2) slide-out(s) waardoor de leefruimte tijdens het verblijf op de camping aanzienlijk groter wordt.

Capaciteit: 2-7 personen
Lengte: 6-13 meter

Andere RV's die u tegen kunt komen onderweg of op de camping:

  • 5th Wheels
  • Travel trailers
  • Van campers
  • Pick-up campers

Deze voertuigen zijn voor Europeanen doorgaans niet te huur.