Kamperen in Amerika

Er is een overvloed aan campings in de VS en Canada. Een camping met voorzieningen voor motorhomes noemt men een RV park. Op een RV park parkeer je je camper op een aangelegde plek. Deze plek biedt een aantal voorzieningen, zoals water, elektriciteit en een aansluitpunt voor het riool. Vaak vind je er tevens een picknicktafel en een BBQ set.

kamper5

Waar vind ik een camping?

Een RV park wordt gevonden door te letten op borden langs de weg, of door gebruik te maken van een Camping guide (=campinggids). Je kunt campings gemakkelijk vinden met je TomTom.

Goede RV guides, zoals die van Good Sam Camping en Find RV Parks, geven veel informatie over het RV park en aanwijzingen hoe je er komt. Je kunt de informatie natuurlijk op internet raadplegen.

In grote steden is het vaak lastiger een goede camping te vinden dan in landelijke gebieden. Kies in deze gevallen voor een camping buiten de stad. Zo'n camping heeft vaak een pendelbusje, dat je naar het centrum van de stad kan brengen, zodat je de stad toch gemakkelijk kunt bezoeken.

Road Bear camping

Reserveren? 
Meestal is het niet nodig te reserveren, maar in het hoogseizoen en nabij toeristische attracties kan het druk zijn. Soms is het niet mogelijk te reserveren en wordt toegang verleent op basis van: "wie het eerst komt, het eerst maalt". In de campinggids vindt u het telefoonnummer van de camping die u in gedachten heeft.

Hook up? 
Je kunt je motorhome meestal aansluiten op het elektriciteitsnet, het riool en de waterleiding. Als je van al deze voorzieningen gebruik wilt maken kies je voor een "full hook up". Op commerciële RV parken is deze mogelijkheid vrijwel altijd aanwezig. Op door de staat verzorgde campings kan het zijn dat er minder of geen aansluitpunten zijn.

Internet 
Op veel campings kun je draadloos het internet op met je eigen notebook of I-pad. Soms moet je ervoor betalen, maar vaak ook niet. De manier waarop je toegang tot het netwerk krijgt, verschilt per camping. Er staat meestal ook een computer klaar in een centrale ruimte of je kunt je notebook bij de receptie ergens aansluiten.

Cruise America camping

Televisie 
Op veel campings is een aansluiting voor kabeltelevisie. Als je camper een tv heeft en je beschikt over een kabel, dan kun je al snel kiezen uit tientallen zenders.

Tips
Het is verstandig tijdig op zoek te gaan naar een plaats waar je de nacht wilt doorbrengen. Mocht een camping vol zijn, dan kun je met daglicht verder zoeken.

Kies zo mogelijk een pull through plaats. Op zo'n plaats hoef je niet achteruit in te steken en dat verkleint de kans op ongelukjes. Als achteruit insteken onvermijdelijk is, laat dan iemand aanwijzingen geven. Kijk uit voor laaghangende takken en andere obstakels die je dak of de airco kunnen beschadigen.

Gratis kamperen?
Er zijn plekken in de VS waar je gratis terecht kunt. Klik hier voor een overzicht. Bij de winkels van WalMart is het vaak toegestaan om op hun parkeerterrein te overnachten.
Als je een TomTom hebt, kun je een Walmart eenvoudig vinden door dit in te stellen.
Bekijk de video waarin de regels worden uitgelegd voor een overnachting op het parkeer terrein van Walmart.

Vrij kamperen?

Vrij kamperen is soms wel en soms niet toegestaan. De regels verschillen per staat. Het wordt afgeraden in 'the middle of nowhere' uw kamp op te slaan. Vreemde snuiters met verkeerde bedoelingen zouden maar op ideeën gebracht kunnen worden. Als je geen camping kunt (of wilt) vinden is het parkeerterrein van een shopping mall vaak een betere optie.  Het gebruiken van gezond verstand is altijd aan te raden.