Achtergrond info

Campers in Argentinië

De campers in Argentinië zijn doorgaans compact, zeker niet zo ruim als in Amerika en Canada. Vaak is het een pickup truck met opbouw met één 2 persoonsbed en 1 of 2 losse bedden, een klein keukentje, eigen toilet en wat kastruimte. De laatste tijd worden er meer soorten campers aangeboden, zoals campervans en motorhomes voor 6 personen. De nieuwste mogelijkheid is de huur van een 4WD met daktent. Dit is een aantrekkelijk manier van reizen. Je beschikt over een krachtig en compact voertuig met voldoende binnenruimte en de daktent biedt comfortabele slaapplaatsen.

Er zijn slechts enkele camperverhuurders en als je Argentinië en Chili wilt bezoeken kun je terecht bij een Argentijnse of Chileense camperverhuurder, zij geven namelijk toestemming om de grens over te steken.

camper huren in argentinie

Argentinië is een land met enorme afstanden en grote klimaatverschillen. Het is vrijwel onmogelijk om het hele land in een paar weken te bekijken. Veel klanten kiezen een bepaald gebied en maken een reis vanuit een strategische plaats. De keuze van het gebied is grotendeels afhankelijk van het jaargetijde waarin men reist. In de zomermaanden (december t/m februari) is het zuiden van Argentinië prima te bezoeken. In de wintermaanden zijn de temperaturen in het noorden van Argentinië aangenaam.

Klik hier voor de kaart van Argentinië

Voor een reis door Patagonië en Vuurland zijn Bariloche, El Calafate en Ushuaia goede vertrekpunten. Voor een reis door het noordelijke deel van de Andes en het noorden van Argentinië zijn Mendoza en Salta goede uitvalsbasis.

One ways

De verhuurders in Argentinië doen hun best om aan de wensen van de klanten te voldoen. Vanuit hun hoofdkantoor in Buenos Aires stellen zij voertuigen ook in andere belangrijke Argentijnse steden beschikbaar. Door de grote afstanden tussen Buenos Aires en de andere steden kunnen de kosten van deze service soms wel hoog uitvallen.

Camper huren in Argentinië - Prijzen

De wetgeving in Argentinië maakt het lastig om auto's en onderdelen voor campers in te voeren. Het gevolg hiervan is dat campers relatief duur zijn en dat de verhuurders zo veel mogelijk gebruikmaken van lokale oplossingen en lokale bouwmethoden. In vergelijking met een Amerikaanse camper betaal je meer en krijg je minder. Dat klinkt niet aantrekkelijk, maar gelukkig zijn de kosten voor brandstof en levensonderhoud in Argentinië laag. Eenmaal onderweg in Argentinië betaal je nog maar een fractie van de reiskosten die je in de VS kwijt bent.

Via Arvy heeft u ruime keuze in campers en vindt u de beste prijs om een camper te huren van:

Voor een snel en handig overzicht kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Campers in Argentinië die u bij Arvy huurt:

 • 2WD Campers voor 2 tot 6 personen
 • 4WD Campers 2 tot 6 personen
 • 2WD Compacte campers
 • Camper Vans voor 2/3 personen
 • Een motorhome voor 6 personen

En verder: 

 • 4WD Trucks voor 2-4 personen

Arvy biedt:

 • Deskundig advies
 • Persoonlijke aandacht
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Betrouwbare leveranciers
 • Ervaring ter plaatse