Handige weetjes

Argentinië is een toegankelijk land en veel zaken zijn voor Europeanen heel herkenbaar.

Eten en drinken

Het ontbijt (desayuno) is vaak minimaal, hoewel er in de meeste hotels en restaurants ook wel desayuno Americano geserveerd wordt. Ontbijten in een café kan op elke hoek van de straat. Standaard aanbod is té, café, cortado (espresso met drupje warme melk), café con leche (koffie verkeerd), cappuccino, lágrima (een heel slappe koffie verkeerd) of een submarino (glas warme melk met een stuk chocolade dat smelt). Verder handig om te weten is dat suiker azucar is. Daarnaast worden er tostadas (toast) met manteca (boter) en mermelada (jam) of miel (honing) geserveerd en natuurlijk medialunas (croissants).

De lunch (almuerzo) is altijd een warme maaltijd, zoals pizza, dit kun je in werkelijk elk restaurant krijgen, milanesas (soort dunne Wienerschnitzel) of pasta.

Aan het eind van de middag, omstreeks 17.00 uur is er tijd voor la merienda, thee of café con leche met iets zoetigs.

's Avonds, tussen 21.30 en 23.00 uur (of later) wordt er weer warm gegeten, diner (cena) doen de Argentijnen meestal laat.

Argentijns diner

Argentinië is bij uitstek het land van het vlees. Lekkere stukken vlees zijn bife de lomo of bife de chorizo (iets sappiger). Deze worden geserveerd met salade en brood of papas fritas. Je kunt ze in bijna elk restaurant krijgen. Parilla (een BBQ-restaurant) waar je van  parillada (gegrilde vlees) en uitgebreide salade buffet gebruik kan maken. In Buenos Aires is inmiddels de hele wereld vertegenwoordigd in de keukens, zo kun je er uitstekend sushi eten, maar blijft boven open vuur geroosterd vlees in al haar soorten en maten de hoofdschotel.

In Argentinië is het veiliger om geen water uit de kraan te drinken. Maar waarom zou je dit ook doen?
Er is een grote keuze uit dranken met en zonder alcohol. De Argentijnse wijn is beroemd en bier is er in vele variaties. Verder zijn er thee en koffie in allerlei uitvoeringen.