Informatie over Argentinië

Argentinië is het land van de Gauchos, mate, asado, tango, pampa's en Dulce de Leche. De naam roept direct associaties op met biefstukken, gepassioneerde mannen en vrouwen, uitgebreid eten in prettige restaurants en genieten van heerlijke wijnen. Argentinië biedt spectaculaire natuur en razend interessante cultuur. Boeiende steden en de eindeloze verlatenheid maken deel uit van Argentinië.


Jeep Wrangler panoramic

Enkele kenmerken van Argentinië

 • Argentinië is een uitgestrekt land met een afwisselende natuur en een boeiende cultuur.
 • Tussen de Atlantische Oceaan en de hoge bergen van de Andes vind je zeer verschillende klimaten en landschappen.
 • Richting Bolivia en Chili domineren de bergen van de Andes het landschap. In het zuidelijk gelegen Patagonië vind je gletsjers en in het noordoosten enorme subtropische regenwouden met de beroemde Iguazu watervallen. In het oosten ligt aan de Atlantische Oceaan het Península Valdes, met een geweldige rijkdom aan dierenleven. Pinguins, zeeleeuwen, walvissen en veel vogels zijn hier in hun natuurlijke omgeving te bekijken.
  Bekijk de kaart

  Los Glaciares
 • Buenos Aires
  Buenos Aires is een belevenis op zich. Het is één van de meest kleurrijke steden ter wereld. Er zijn volop mogelijkheden om de Argentijnse ziel te leren kennen in de vorm van de tango. Er zijn heel veel heerlijke terrassen om van het aangename klimaat te genieten. Buenos Aires is een miljoenenstad en het is er prima toeven.
 • Taal
  In Argentinië spreekt men Spaans. In de grote steden kunt u vaak met Engels terecht. Het is wel een voordeel als u enige kennis van het Spaans heeft.
 • Wegen
  De wegen zijn doorgaans goede geasfalteerd. In de bergen en in dunbevolkte gebieden komen onverharde wegen voor. In Argentinië heten de grindwegen "ripio".  Die zijn met aangepaste snelheid goed te berijden. Er is natuurlijk een risico op rondvliegende steentjes door andere auto, die de voorruit kunnen beschadigen. Houd dus afstand van voorliggers.

  Andes

 • Prijzen en geld
  De prijzen van levensmiddelen, kleding en benzine zijn in Argentinië erg gunstig! Er is een officiële wisselkoers van de peso, maar de onofficiële koers is veel gunstiger. Het is heel voordelig om dollars en Euro's op andere plaatsen om te wisselen dan bij de bank.
  Iguazu
 • Campings in Argentinië
  Campings zijn er wel in Argentinië, maar de aanpak is een beetje anders dan we in Europa en de Noord-Amerika gewend zijn. Het voorzieningenniveau is doorgaans niet erg hoog, Ze zijn geschikt als overnachtingsplek als u met de camper onderweg bent. De kwaliteit kan tussen campings onderling nogal verschillen. 
  Vind een camping in Argentinië 
 • Afstanden
  Van de grens met Bolivia in het noorden, tot het uiterste puntje van Vuurland in het zuiden van Argentinië loopt Ruta 40. Deze weg, met een lengte van 1800 km, voert door een afwisselend en vaak spectaculair landschap.