Informatie over Australië

Ideale bestemming voor een camperreis
Australië is een ideale bestemming voor de ondernemende reiziger. Als je veel van Australië wilt zien, graag je eigen route kiest en wilt genieten van de natuur, de ruimte en de vrijheid, dan is een camper of motorhome het ideale vervoermiddel. Australië heeft goede wegen, voldoende campings, leuke steden, schitterende stranden en een verrassende natuur.

Harbor_brigde

Australië is een aantrekkelijke bestemming voor een camperreis. Het land nodigt uit om ontdekt te worden. Je vindt er volop ruimte en een ongelooflijke schoonheid. Natuurlijk is het erg leuk om het Sydney Opera House en de beroemde Harbor Bridge met eigen ogen te kunnen zien. En er is nog zo veel meer te zien en te beleven.

In het kort

Het reusachtige Australië is een veelzijdig land op vele gebieden. Het land is 186 keer zo groot als Nederland en je vindt er zowel de oudste cultuur op aarde als hypermoderne wereldsteden. Er zijn dichtbegroeide regenwouden, maar ook onmetelijke woestijnvlaktes. De 20 miljoen inwoners leven voornamelijk langs de kust van dit fascinerende continent. Australië heeft een unieke flora en fauna en dit alles bij elkaar maakt het tot een bestemming die je beslist moet gaan ontdekken. 

Reizen in Australië

Je zult niet gauw last hebben van files in Australië. Alleen in de en om de grote steden komen in het spitsuur opstoppingen voor. De doorgaande wegen zijn doorgaans goed geasfalteerd en daar kun je prima op rijden met je camper of motor. In de Outback kom je echter ook wel onverharde (zij)wegen tegen en die zijn alleen geschikt voor een 4WD camper. Het is verstandig je route vooraf goed te plannen met behulp van een goede wegenkaart of Googlemaps. In het binnenland kunnen de afstanden tussen tankstations groot zijn, dus het is verstandig uw brandstofmeter in de gaten te houden. 

tourist map

Australië heeft iedereen veel te bieden. Je kunt er genieten van de unieke natuur, van de aardige bevolking, van een bruisend stadsleven en van de uitgestrekte ongereptheid. Australië is een wereld op zich.

Afstanden in Australië

Hoewel het er op de wereldkaart niet zo heel groot uitziet, heeft u meer dan twee weken nodig om het allemaal te kunnen beleven. De afstanden tussen de westkust en de oostkust zijn enorm en het binnenland bestaat uit een paar woestijnen. Dat alles maakt het niet gemakkelijk om er even doorheen te rijden.

Camper in Australië

Met 20 miljoen inwoners en een omvang 186 keer groter dan Nederland, is Australië dunbevolkt. De meeste Australiërs wonen in de grote steden en het binnenland is vrijwel leeg. 
Het oostelijk deel van het land is het dichtst bevolkt. Hier vinden we grote steden zoals Sydney, Brisbane en Cairns. In het zuidoosten liggen Adelaide en Melbourne. Aan de westkust liggen Perth en Broome en ten slotte ligt Darwin nog in het noorden van het land.

Paspoort en Visum
Voor een bezoek aan Australië heeft u en geldig paspoort en een visum nodig. Een visum kunt u bij de ambassade aanvragen. U kunt dit eenvoudig via het internet doen. Klik hier voor de informatie.

Geld
1 Australische dollar is ongeveer Euro 0,65 waard. U kunt in Australië goed met een creditkaart betalen.