Camperreis in Canada

In het zuidelijk deel van Canada zijn de omstandigheden voor ieder type camper geschikt. Voor een reis door Yukon, Alaska of de North West Territories is niet ieder type camper geschikt.

Icefields Parkway

Canada: Een heerlijk vakantieland

Canada biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor een geslaagde vakantie en er valt enorm veel te genieten en te beleven. Je kunt er eindeloos mooie tochten maken, op zalm gaan vissen en naar walvissen gaan kijken op zee. Genieten op een terrasje van de zomerzon, maar ook een tochtje maken over een gletsjer. Leuke steden bieden sfeer en cultuur. Er zijn volop meren en rivieren die iedere watersportliefhebber in vervoering brengen.

Als je van de natuur houdt, kun je er in Canada volop van genieten. Een luie liefhebber kan al veel van de natuur zien vanuit de autoramen. Onderweg zult u veel indrukwekkende dieren zien, zoals bizons, beren, elanden, kariboes etc.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van Canada

Als je bereid bent tot een iets grotere inspanning, valt er nog veel meer te beleven. Vanaf parkeerplaatsen langs de doorgaande wegen leiden goede wandelpaden u naar de verborgen schatten. Er zijn gemakkelijke trails, maar het is ook mogelijk een trektocht van meerdere dagen te maken.

Camperreis door Canada

Een camper is het ideale voertuig om Canada te leren kennen. Canada heeft veel goede campings en goede wegen. Een camper biedt je de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt en brengt je naar de mooiste plekken. Je hebt altijd je bed en je keuken bij je en je overnacht midden in de natuur.

camper huren in canada

Begin je camperreis in Vancouver, Calgary, Toronto, Montreal of Halifax. Voor een camperreis in het noordelijke deel van Canada (en Alaska) is Whitehorse in Yukon een goed vertrekpunt.
Canada is een uitstekende bestemming voor een campervakantie. .
Klik hier voor meer praktische informatie over Canada.

De wegen zijn over het algemeen erg goed en je kunt in Canada ontspannen rijden met je camper. Onderweg met je camper of motorhome in Canada geniet je van onovertroffen natuurschoon. Bijvoorbeeld op de Icefields Parkway, dwars door de spectaculaire Rocky Mountains, of door het meer liefelijke gebied van de Kootenay's met allerlei aardige stadjes en dorpjes. In de noorden van Canada kun je lang rijden voordat je een medeweggebruiker tegenkomt. Beleef de oorverdovende stilte en de oneindige ruimte van het Canadese landschap. Betreed de leefwereld van elanden, beren en bizons, van ruisende bossen, rustieke meren en klaterende watervallen. Ontdek Canada per camper. Arvy kan deze superervaring voor je regelen!

Links naar interessante websites

BRITISH COLUMBIA

100 Moments BC - All Trip Ideas
Hello BC
Vancouver Coast & Mountains
Travel BC
Aboriginal Adventures Canada

YUKON

Travel Yukon

ALBERTA

Alberta Canada
Travel Alberta
Tourism Calgary

 Vliegreis

Ticket boeken? Stuur ons een e-mail met uw plannen en we doen u een voorstel.