Het Hoge Noorden

Rust, ruimte, wildlife Yukon heeft het allemaal! Yukon Territory of kortweg Yukon ligt in het noordwesten van Canada. Door het klimaat is het gebied zeer geschikt voor u die niet opziet tegen barre tochten en primitieve omstandigheden. Yukon is goed begaanbaar met de camper.

Yukon

The Golden Circle

Yukon Territory heeft onbedorven rivieren en meren, eindeloze bossen voor met 'wildlife'. Het gebied heeft een fascinerend verleden uit de tijd van de Goldrush en veel is daarvan nog bewaard gebleven. 

Overal vind je gemakkelijk een plaats om je camper of motorhome te parkeren. Er zijn schitterend gelegen campings, maar er zijn ook genoeg plekjes te vinden langs een van de vele rivieren. Je zult  vrijwel altijd kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de bergen. De Yukon is een jong en wild gebied, maar toch voorzien van goede wegen die de historische en mooie stadjes met elkaar verbinden. De meeste wegen zijn verhard en in iedere plaats en dorp zijn voorzieningen aanwezig.

GoldenCirclemap

The Golden Circle start en eindigt in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon. De route voert je over de bergen en langs de Stille Oceaan. Via het regenwoud aan de kust en de smalste woestijn ter wereld kom je langs geologische formaties die uniek in de wereld zijn. 

Reisduur: 6-13 dagen

Afstand: 606 km.

Wijds en onbeschadigd landschap van Yukon

Voor meer informatie kunt u terecht op de Travel Yukon website.