Oost-Canada per camper

Camperreis Oost-Canada

'Crystal Waters of Ontario'

Per Camper
14 dagen / 13 nachten
Begin- en eindpunt: Toronto

Tip! Goede reis met kinderen. Tijdens deze reis zijn de afstanden beperkt en de nationale parken die u aandoet bieden vollop activiteiten geschikt voor kinderen!

Straat in Toronto

Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Ontario: de wereldstad Toronto, de beroemde Niagara Falls, de boeiende mennonietencultuur rond St. Jacobs, het natuurschoon van Bruce Peninsula National Park, de glanzende Georgian Bay, de inheemse cultuur op Manitoulin Island, het Killarney en het Algonquin Provincial Park, en de Severn Sound.

Dag 1: Toronto

Na aankomst in Toronto vertrekt u naar uw hotel in Toronto waar u twee nachten verblijft in deze wereldstad.

Dag 2: Toronto

Bezoek de winkels, musea, het meer en de theaterbuurt in deze stad.

Dag 3: Toronto - Niagara Falls (125 km)

U begint uw reis door de camper op te halen bij de camper verhuurder. Dan vertrekt u naar het 19de-eeuwse dorpje Niagara-on-the-Lake en naar de Niagara Falls, waar u de watervallen vanaf de 'Maid of the Mist' (optioneel), vanuit de Table Rock tunnels, een helikopter of de Skylon of Minolta Towers kunt bewonderen. Bezoek ook de Great Gorge en maak een trip met een 'Aerocar'.

Niagara Falls

Dag 4: Niagara Falls - St. Jacobs Country (140 km)

De fascinerende Mennonietenregio ligt rondom het dorpje St. Jacobs. De Mennonieten, die in 1840 vanuit Pennsylvania naar dit gebied trokken, houden hun tradities nog altijd in ere. Bezoek de 'Meetingplace' om meer over hun cultuur te weten te komen.

Dag 5: St. Jacobs - Tobermory (270 km)

U rijdt naar de glanzende Georgian Bay en het Bruce Peninsula National Park. De bestemming is Tobermory, een schilderachtig dorpje op de punt van dit schiereiland. Geniet onderweg van het dramatische landschap en de beschutte baaien.

Dag 6 en 7: Tobermory - Manitoulin Island (64 km)

Na twee uur varen legt de Chi-Cheemaun ferry aan op Manitoulan Island (reserveren aangeraden), 's werelds grootste eiland in een zoetwatermeer. Twee nachten verblijf in de Manitowaning Lodge, omringd door 4,5 hectare met bloementuinen. U kunt hier kanoën, zeilen, wandelen, fietsen en paardrijden.

Dag 8 en 9: Manitoulin - Killarney Provincial Park (245 km)

Terug op het vasteland bezoekt u Sudbury, een rijk mijnbouwgebied waar 85% van 's werelds nikkelopbrengst wordt gewonnen. Verder naar Killarney Provincial Park, waar u kunt kanovaren, wandelen, zeilen en wildlife kunt kijken.

Dag 10 en 11: Killarney Provincial Park - Algonquin Provincial Park (340 km)

Dwars door 'Muskoka cottage country' via Huntsville naar Algonquin Provincial Park, het op een na grootste park van Ontario. U verblijft hier twee nachten. Activiteiten zijn kanoën, zwemmen, wandelen en vissen.

Dag 12: Algonquin Provincial Park - Port Severn (300 km)

Port Severn is beroemd om de mariene parken en stranden. De populaire Severn Lodge biedt accommodatie en recreatie aan het water met in de zomer speciale activiteiten voor kinderen

Dag 13: Port Severn

Tot de attracties behoren golfbanen, ruitertochten, historische monumenten en bootcruises

Toronto vanaf een boot

Dag 14: Port Severn - Toronto

Na een rit van ongeveer 2 uur arriveert u weer in Toronto waar u de camper inlevert en richting Toronto International Airport gaat om uw vlucht naar Amsterdam te nemen.