West-Canada per camper

Camperrondreis West-Canada

20 dagen/19 nachten
Begin- en eindpunt: Vancouver

Totemcircle map

Dag 1: Aankomst Vancouver

Op deze dag komt u aan in Vancouver. Check in bij het hotel en als u nog de tijd heeft kunt u de rest van de tijd genieten in Vancouver.

Dag 2: Vancouver

U kunt Vancouver bezoeken met de Trolley Pass. U kunt opstappen en uitstappen bij diverse attracties zoals: Stanley Park, Chinatown, Capilano Suspension Bridge, Historic Gastown, Robson Street.

Dag 3:  Vancouver – Merritt (305 Km)

U haalt deze morgen uw camper op en rijdt door de Fraser River Delta naar Hope en bezoekt de Othello Tunnels. Daarna gaat u in de North Cascade Mountains over de schilderachtige Coquihalla Highway. Houd uw camera bij de hand. U zult prachtige landschappen tegenkomen.

Dag 4: Merritt – Revelstoke (260 Km)

U gaat over de Scenic Highway 5A naar Kamloops, hier bezoekt u het Secwempec Museum. Daarna rijdt u door de Monashee Mountains naar een bergstadje Revelstoke. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 5: Een vrije dag in Revelstoke

Kanoën bij Revelstoke

Ontdek de bergen rondom Revelstoke. Bezoek de Revelstoke Dam en rijdt naar de top van de Mount Revelstoke voor een spectaculair berglandschap. Met de shuttle kunt u naar Mount Revelstoke National Park. U kunt hier ook fietsen en kano’s huren.

Dag 6: Revelstoke – CanmoreBanff National Park(285 Km)

Op weg naar Yoho en Banff National Park, kunt u de Selkirk Mountains en Rogers Pass beklimmen. U bezoekt het schitterende Lake Louise, gelegen op de route naar Banff. Hier verblijft u 2 nachten.

Banff NP

Dag 7: Vrije dag in nationale parken Banff & Kootenay

U gaat naar de Marble Canyon en het Indian Paint Pots in het Nationale Park Kooteney, hiervoor kunt u het wereldberoemde Banff National Parkbezoeken. U kunt golf spelen langs de Bow River of de gondel naar boven nemen naar de Sulphur Mountain of de winkeltjes in Banff bezoeken.

Dag 8: Banff National Park& David Thompson (200 Km)

U wordt omgeven door sneeuwbedekte toppen en ijsblauwe gletsjers als u over de beroemde Icefields Parkweg naar Peyto Lake en Crowfoot Glacier rijdt. Overnacht 2 nachten aan de oever van de Abraham Lake in het David Thompson Resort.

Dag 9: David Thompson Provincial Park

U kunt heerlijk relaxen en genieten van een vrije dag in de oostelijke doorgangen van de Rockies. U kunt hier een boot huren of paardrijden.

Dag 10 Icefields – Jasper National Park (270 Km)

Vervolg de Icefield Parkway. U passeert de indrukwekkende Columbia Glacier, de prachtige Athabasca Falls en de Sunwapta Falls. Daarna kunt u de stad Jasper ontdekken. Hier verblijft u 2 nachten.

Icefields Parkway

Dag 11: Jasper National Park

U heeft de hele dag de tijd op Jasper National Park te gaan verkennen. U kunt een boottocht maken op het Maligne meer of een mooie wandeltocht maken.

Dag 12: Jasper National Park– Prince George (390 Km)

U volgt de Yellowhead Highway door de bossen van de Caribou Mountains naar Prince George, het centrum van de regio.

Dag 13: Prince George – Smithers (370 Km)

U vervolgt uw weg in westelijke richting naar Vanderhoof, dit is in de mooie Nenchako Valley. In Telkwa kunt u veel historische gebouwen vinden.

Dag 14: Smithers – Prince Rupert (345 Km)

Bezoek zeker de Twin Falls in Smithers voordat u vertrekt naar het westen. U rijdt langs de Skeena River, hier hebben ooit Indianen stammen geleefd. Hier ontdekt u de tradities van de Tsimshians inboorlingen en de kleurvolle historie van Prince Rupert.

Dag 15: Inside Passage – Port Hardy (15 Km)

Duizenden jaren terug heeft de ijstijd de vele fjorden aan de kust gevormd. De overtocht van een hele dag stelt u in staat om te genieten van het adembenemende berglandschap en het zeeleven van de Pacific Oceaan.

Dag 16: Port Hardy – Campbell River (340 Km)

Hier kunt u het noordelijk deel van Vancouver Island verkennen als u richting het zuiden rijdt van Port Hardy naar Parksville. Brengt u zeker ook een bezoek aan Campbell River.

Dag 17: Campbell River – Victoria (180 Km)

Geniet van de Canadese Indianencultuur als u de muurschilderingen op de gebouwen in Chemainus en de totempalen in Duncan ziet. Overnacht 2 nachten op de camping in Victoria.

YVR

Dag 18: Een vrije dag in Victoria

U heeft de hele dag de tijd om Victoria’s Parlement, de Fishgard Lighthouse en de Butchart Gardens te bezoeken. Of u kunt een unieke whalewatching trip maken op zee.

Dag 19: Victoria – Vancouver (90 Km)

U keert terug naar Vancouver aan de overkant van the Strait of Georgia en geniet van het prachtige Vancouver voor de rest van de dag.

Dag 20: Einde van de Tour

Vandaag eindigt uw tour. Nadat u de camper heeft ingeleverd bij de camperverhuurder, gaat u naar de internationale luchthaven.

Totaal ± 3200 Km.