Typen campers te huur

Een camper of motorhome is het ideale voertuig om Canada te leren kennen. Je reist in je eigen tempo en in alle vrijheid door dit schitterende land. Geniet van de omgeving en van het comfort van je voertuig. Eten en slapen doe je op de mooiste locaties, want je hebt jouw keuken en slaapkamer altijd bij de hand.

In Canada is er veel keuze in typen voertuigen. Er zijn compacte modellen voor 2 volwassenen en eventueel een kind, campers geschikt voor een gezin en luxe motorhomes waarin het je aan niets ontbreekt. In het zuidelijk deel van Canada zijn de omstandigheden voor ieder type camper geschikt. Voor een reis door Yukon, Alaska of de North West Territories is niet ieder type camper geschikt.

RV
De verzamelnaam voor alle soorten campers en motorhomes is Recreational Vehicles, vaak afgekort tot RV (uitgesproken als "arvy"). Hieronder worden een paar veelgebruikte begrippen uit de camperwereld toegelicht. Er is overigens geen strikte scheiding tussen de begrippen.

Camper Van
Een Camper Van is een compact voertuig voor 2 tot 3 personen. Dankzij een doordachte en slimme indeling bieden ze veel voorzieningen binnen de beperkte ruimte. Het gebruik van hoogwaardige materialen geeft Camper Vans een luxueuze uitstraling. Dankzij de beperkte afmetingen zijn Camper Vans eenvoudig te besturen en zijn zuiniger in het brandstofbruik.

Deluxe Van Camper

Truck Camper
Bij een Truck Camper is het woongedeelte gebouwd in de laadbak van een pickup truck. Deze campers zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. De cabine en het woongedeelte hebben eigen ingangen en zijn van elkaar gescheiden. Doordat een Truck Camper hoog op de wielen staat en een krachtige motor heeft is hij ook geschikt voor onverharde wegen. Een Truck Camper heeft 2x2 of 4x4 aandrijving en rijdt zeer comfortabel. Canadese Truck Campers zijn vrijwel allemaal voorzien van automatische versnelling. Er zijn Truck Campers met slide-out te huur.

Truck Camper

Campers en motorhomes
De grootste groep voertuigen wordt gevormd door de campers en motorhomes. Ze zijn geschikt voor 3 tot 7 personen en variëren in lengte tussen 6 en 10 meter. Meestal is er een permanente slaapplaats achterin en boven de cabine. Een slaapbank en/of dinette biedt extra slaapplaatsen. Er is een keuken, douche en wc. Het is de gezinscamper bij uitstek.

Motorhome / camper

Nieuwsbrief
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Klik op onderstaande link.

Arvy Nieuwsbrief