Duitsland, Nederland en België Road Trip-route

Haal je camper op in Duitsland en reis ermee door Nederland en België

D-NL-B kaartEen van de beste dingen van het verkennen van Europa met een camper is hoeveel u in korte tijd kunt zien, zoals tijdens deze roadtrip door Duitsland, Nederland en België! Drie landen in één week klinkt misschien gehaast, maar deze trip door drie staten is dat allesbehalve.

Huur je camper in Düsseldorf of Keulen en begin aan deze reis van een week met een voorproefje van de bruisende mode en het nachtleven in Düsseldorf.

Een ongewone ondergrondse ervaring wacht net over de Nederlandse grens in Maastricht, terwijl een luchtige Luikse wafel alleen al een korte stop in België waard is.

Terug in Duitsland kunt u zich royaal ontspannen in het oude trefpunt van Karel de Grote, de kuurstad Aken. Zo heb je tijdens één roadtrip drie landen bezocht!

 

 

1 Düsseldorf

Kroegentochten en meer in het modieuze Düsseldorf

Düsseldorf, gelegen aan het noordelijke uiteinde van de Rijn, is een van de grootste en meest trendy steden van Duitsland. De Altstadt (oude stad) is een centrum van bedrijvigheid aan de oostoever van de rivier, terwijl in het westen een moderne commerciële wijk is ontstaan.

Düsseldorf

Parkeer uw campervan en ga naar de Rijntoren, waar u een prachtig uitzicht over de stad krijgt. We raden u aan het ronddraaiende restaurant en het toeristische observatiedek over te slaan ten gunste van de chique cocktaillounge M 168. Düsseldorf trekt een leuk, levendig publiek, vooral 's avonds. Terwijl de zon ondergaat, begeeft u zich naar de oude binnenstad en neemt u deel aan het geliefde lokale tijdverdrijf van pubhoppen.

Combineer een late start de volgende ochtend met een luie wandeling langs de Königsallee, een mooie boulevard vol stijlvolle boetieks en modeshows. Als je de stad verlaat en op deze roadtrip naar Nederland en België gaat, ga je naar het zuidwesten om een middagstop toe te voegen aan Castle Dyck, een belangrijk waterburcht die meer dan een millennium oud is.

2 Maastricht

Maastricht biedt een menging van cultuur, grotten en een internationale keuken 

De stad Maastricht, weggestopt in het meest zuidelijke deel van Nederland, ligt op amper een uur rijden, waardoor het een gemakkelijke aanvulling is op je anders enige reisroute door Duitsland en België.

Door de drieledige ligging zijn de cultuur en keuken van Maastricht geëvolueerd tot een verrassende mix van Nederlandse, Belgische en Duitse invloeden.

Nog fascinerender is wat er onder de oppervlakte ligt. Kazematten is een 18e-eeuws fort en een groot netwerk van tunnels, bunkers en grotten daterend uit 1575.

Maastricht

Als je weer in het daglicht komt, maak dan een wandeling over het levendige Vrijthof op weg naar het Bonnefantenmuseum. Het kunstmuseum onderscheidt zich door zijn moderne koepeltoren en herbergt een wisselende collectie hedendaagse en middeleeuwse kunst.

3 Luik

Belgische wafels zijn alleen al de moeite waard zijn om naar Luik te rijden

De volgende stop op deze grensverleggende roadtrip door Duitsland, Nederland en België: de Franstalige regio Wallonië van België. De kleine stad Luik wordt doorsneden door de Maas en is bezaaid met middeleeuwse monumenten zoals de collegiale kerk van Sint-Bartholomeus. De kerk staat bekend om zijn kenmerkende rode gevel en surrealistische Dali-achtige binnenplaats.

Luik

Tien minuten lopen is een ander soort plaatselijk herkenningspunt, de zogenaamde "Berg" van Bueren. Het is eigenlijk helemaal geen berg, maar eerder een steile stenen trap die 374 treden omhoog gaat vanuit de oude stad en vanaf de top een fantastisch uitzicht biedt.

Als het je lukt om te klimmen, heb je een Belgische wafel of drie verdiend! De Luikse wafel kenmerkt zich door zijn dikkere deeg, niet bijgesneden randen en smeltende suikerkristallen. Sluit je aan bij de beroemde bakkerij Une Gaufrette Saperlipopette (alleen geopend van woensdag tot en met zondag) om te genieten van zelfgemaakte gaufres liégeoises.

4 Aken

Ontspan in het Duitse kuuroord Aken Het historische kuuroord Aken was de favoriete residentie van Karel de Grote, een van Europa's machtigste koningen. Als gemakkelijke afsluiting van je roadtrip door Duitsland, Nederland en België zul je snel de aantrekkingskracht zien.

Als je door de geplaveide straten van Aken dwaalt, is het moeilijk om de kathedraal van Aken te missen, die wordt beschouwd als de oudste kathedraal van Noord-Europa. Maar liefst 30 Duitse koningen werden hier gekroond; het is ook de laatste rustplaats van Karel de Grote zelf. U kunt in zijn voetsporen treden in het Centre Charlemagne, een lokaal historisch museum in de buurt.

Aken

De warmwaterbronnen en thermale baden van het gebied delen een grens met België en Nederland en trekken al lang bezoekers aan die op zoek zijn naar verjongend mineraalwater. De Carolus Thermen-spa is de perfecte plek om uw laatste volledige dag door te brengen, binnen- en buitenzwembaden, sauna's en stoombaden te verkennen of te kiezen uit een scala aan genezende spabehandelingen.

Voel je je verfrist? Rij in ongeveer een uurtje terug naar Düsseldorf of Keulen