Meer over Estland

Estland is een fijne bestemming voor een ontspannen vakantie. Het landschap is tamelijk vlak met een afwisseling van bossen en landbouwgebieden. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Tallinn in het westen en Tartu in het oosten.

Tallinn

Tallinn heeft een prachtige middeleeuwse binnenstad met een keur aan restaurantjes waar je prima kunt eten voor een aantrekkelijke prijs. Goed openbaar vervoer brengt je snel van de luchthaven naar het stadscentrum van deze veilige en schone stad.

Tartu

Tartu is de tweede stad van het Estland. Tartu heeft een universiteit, een mooi historisch en overzichtelijk centrum en goede en moderne shopping malls op loopafstand.

Kathedraal in Taru

Afstanden

De afstanden zijn in Estland niet groot. In een paar uur rijd je per auto Tallinn naar Tartu. Onderweg vind je dorpjes en stadjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het loont de moeite om zo'n stadje te bezoeken.

Op reis

Het huren van een camper of auto hoeft niet duur te zijn en rijden in Estland is een ontspannen bezigheid. De benzine is er goedkoper dan in Nederland. In de steden en daarbuiten vind je voldoende hotels. Voor een overnachting met de camper zijn er campings, maar wildkamperen kan natuurlijk ook.

Er rijden comfortabele langeafstandsbussen tussen de steden waarmee je snel en voordelig tussen allerlei bestemmingen reist. Er rijden (nacht)bussen tussen de Estland, Letland en Litouwen. Met je camper of huurauto rijd je in minder dan een dag van Tallinn naar Riga of Vilnius, om daar nog veel meer interessants te ontdekken.

Kortom een bezoek aan de Baltische staten is een aanrader voor een afwisselende, interessante én voordelige reis.

Baltische staten