Tips voor Spanje

Huur een camper in Malaga en verken het zuiden van Spanje.

Málaga

Kaart zuid Spanje

Málaga ligt aan de zuidkust van Spanje aan de Costa del Sol. Málaga is een grote stad in de streek Andalusië. De stad ligt ingesloten tussen de bergen van Axarquia, twee rivieren en de Middellandse Zee. Het is een veelzijdige stad met een roemrucht verleden. Tegenwoordig ademt de stad een echt de sfeer van een zuidelijke havenstad. Bekend zijn de stranden rondom Málaga. Door het heerlijke weer is het hier bijna het hele jaar door goed toeven. Ten noorden van Málaga ligt de oude stad Granada. Hier ligt een van de topattracties van Spanje: het Alhambra.

Hier zijn een aantal leuke en mooie bezienswaardigheden in Málaga:

Picasso Museum

Málaga wordt niet voor niets de stad van Pablo Picasso genoemd. Ook kun je het geboortehuis van Picasso bezoeken. Er zijn drie musea in de wereld die zich het Picasso Museum mogen noemen, in Parijs, Barcelona en uiteraard in Málaga. Het museum in Málaga geeft een uitgebreid beeld van de verschillende periodes die Picasso doorgemaakt heeft in zijn artistieke leven. Uiteraard worden er vele originele werken in het museum tentoongesteld.

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is een van de oudste stierenvechtersarenas van Spanje. Het stadion is gebouwd in 1785 en is een van de topattracties van Málaga. Nog steeds worden er stierengevechten gehouden. Als je daar niet van houdt, is het complex zelf indrukwekkend genoeg om toch een kijkje te nemen. Je krijgt er een goede indruk van de veelbesproken historische Spaanse traditie en haar goede en slechte kanten.

CAC Málaga

Het CAC Málaga is het centrum voor hedendaagse kunst in het centrum van de stad. De verzameling van kunst bestaat niet alleen uit het werk van Spaanse artiesten. Er zijn ook mooie werken te bekijken van Amerikaanse kunstenaars. Het centrum opende zijn deuren in 2003 en is een bezoek meer dan waard, zeker voor kunstliefhebbers.

Alcazaba

Alcazaba

Het Alcazaba wordt ook wel het mini Alhambra genoemd. Het werd grotendeels gebouwd in de 11e eeuw. Nu is het Alcazaba een complex met mooie tuinen, deels gebouwd op de ruïne van een oud Romeins theater. In het Alcazaba is een archeologisch museum gevestigd. Patio´s en fonteinen zorgen er voor verkoeling. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de haven en de stad Málaga.

Huur via Arvy een camper in Malaga!

Vraag vrijblijfend één of meer offertes op.