Informatie over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een breed spectrum aan mogelijkheden en daarom hebben wij alvast een selectie gemaakt met handige informatie over het land, de activiteiten, de campings en meer!
Bekijk hier onze informatie over Nieuw-Zeeland!


campers nieuw zeeland

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere eilanden. Nieuw-Zeeland is een constitutionele monarchie, lid van het Britse Gemenebest met de Engelse koningin als staatshoofd. Van noord naar zuid is Nieuw-Zeeland 1.600 km lang en de totale oppervlakte van het Noorder- en Zuidereiland bedraagt 266.000 km2. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Vliegen naar Nieuw-Zeeland kost vele uren. Het is verstandig om het in 2 etappes te doen.
Wij adviseren u graag over interessante stopovers in Azië, om uw lange vliegreis op een aangename manier mee te onderbreken. Luchtvaartmaatschappijen bieden vaak een gratis stopover op de routes naar Nieuw-Zeeland. Interessante steden voor een stopover zijn bijvoorbeeld Hongkong, Bangkok, Singapore en Dubai. Ook Los Angeles en San Francisco behoren tot de mogelijkheden

kaart Nieuw-Zeeland

Interessante bestemming

Het ‘onbekende’ land aan de andere kant van de wereld. Nieuw-Zeeland is een land van uitersten en heeft een schitterend en gevarieerd landschap: witte verlaten stranden, diepe fjorden, ongerepte regenwouden, prachtige flora en fauna, geisers en vulkanen. De oorspronkelijke Maori-cultuur is nog nadrukkelijk aanwezig. Met name rondom Rotorua koesteren de Maori hun levenswijze.

vulkanisme

Actieve vakantie in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland leent zich uitstekend voor een actieve vakantie: van watersporten, hiken, wildwatervaren en golfen tot aan bungyjumpen of whale-watching. Met daarna een beloning in de vorm van een relaxt verblijf aan een van de vele mooie stranden.

Reisseizoen

U kunt Nieuw-Zeeland het gehele jaar door bezoeken. De vakantieperiodes voor de lokale bevolking vallen in april, juli, begin oktober en van half december tot eind januari. Indien u in deze periodes wilt reizen, raden wij u aan vroegtijdig te boeken. Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Europa. 

Meer informatie (in nieuwe pagina)
Het Nieuw-Zeelands toerismebureau biedt uitgebreide informatie over de vele mogelijkheden voor een interessante vakantie.