Over Arvy Reizen B.V.

Arvy Reizen bv staat voor ruim 20 jaar specialistische ervaring met de verhuur van campers, motorhomes en motoren in vele landen van de wereld.

Arvy Reizen is de specialist voor reizen met campers en motorhomes.

Persoonlijke benadering

We onderhouden een persoonlijke band met onze klanten. Bij Arvy Reizen heeft u uw eigen adviseur, een professional die oog en oor heeft voor uw wensen. Onze klanten weten persoonlijke aandacht zeer te waarderen en Arvy scoort zeer hoog op het gebied van klanttevredenheid. 

Deskundigheid en betrokkenheid

Met ruim 20 jaar ervaring met camperreizen is Arvy Reizen een deskundige en betrouwbare partner voor uw camperreis. Bij Arvy Reizen houden we van reizen met een camper of motor. Wij hebben uitgebreide ervaring en we laten u daar graag van profiteren!

Gemotiveerd team

Arvy Reizen wordt bemand door zeer gedreven mannen en vrouwen. We bezochten onze bestemmingen meerdere malen en kennen de mensen van de verhuurbedrijven waarmee we samenwerken vaak persoonlijk. Samen met onze partners zorgen we voor een geslaagde reiservaring.

Algemene Voorwaarden

Arvy Reizen hanteert algemene voorwaarden op basis van de ANVR voorwaarden.

Privacyverklaring

Klik op deze link voor onze privacyverklaring

Garantiefonds

GGTO logo

Arvy Reizen is aangesloten bij het GGTO garantiefonds.

Voorkom problemen tijdens huur van de camper

- Accepteer geen camper met gebreken, of die niet voldoende schoon is
- Controleer voor vertrek of alles aanwezig is en laat eventuele beschadigingen noteren
- Meld storingen of klachten z.s.m. bij de verhuurder. Zo kan er snel een oplossing worden geboden
- Informeer Arvy Reizen en uw verhuurder voordat u besluiten neemt met ingrijpende financiële gevolgen.
- Arvy Reizen noch de verhuurders aanvaarden schadeclaims ten gevolge van eigenmachtige wijzigingen van de afspraken.

De huurovereenkomst

Bij het ophalen van uw camper tekent u met de verhuurder een huurovereenkomst. De huurovereenkomst vermeldt de wederzijdse rechten en plichten. Vanaf het moment van ondertekening is de verhuurder uw eerste aanspreekpunt voor alle zaken m.b.t. uw camper.

Lees de huurovereenkomst goed voordat u tekent!

Canada

Ontevreden of klachten?

Waar mensen werken kunnen fouten worden gemaakt. Heel soms gaat er iets verkeerd, maar dat lossen we graag op. Klachten, kritische opmerkingen en suggesties hoe het beter kan, zijn altijd welkom!
Niemand is perfect, maar we doen ons best!

Heeft u klachten over de reis of bent u ontevreden over uw camper dan dient u dit direct te melden aan de  verhuurder. Is er niemand aanwezig of wordt de klacht volgens u niet naar behoren opgelost, neemt u dan direct vanaf uw vakantiebestemming telefonisch of per e-mail contact op met ons kantoor in Nederland. Het telefoonnummer van Arvy Reizen staat vermeld op uw reisbescheiden.

Deze handelwijze is absoluut noodzakelijk omdat Arvy Reizen op het moment dat u uw klacht kenbaar maakt, meestal kan helpen om uw klacht op te lossen. Achteraf, na thuiskomst is het natuurlijk niet meer mogelijk om problemen tijdens de reis op te lossen. Klachten die op de bestemming niet zijn gemeld, worden in Nederland niet in behandeling genomen.

Na uw vakantie een klacht indienen kan ook schriftelijk of per e-mail, voorzien van een motivatie, tot 72 uur na terugkomst. Arvy Reizen zal hierbij uw klacht in behandeling nemen en binnen 15 werkdagen met een passend antwoord komen. Indien uw klacht ook ten tijde van de reis had kunnen worden opgelost, kan Arvy geen compensatie meer bieden.

Kan ik Arvy bezoeken?

Ja, dat kan maar alleen op afspraak. We nemen graag de tijd voor u.

Ons adres:
Marie van Eijsden Vinkstraat 243
3066 JB Rotterdam